Ütésálló Nokia telefon érkezett

A Nokia bejelentette az eddigi legtartósabb telefonját, a Nokia XR20-at.

A strapabíróbb telefon mögött nem az áll, hogy egy olyan telefont adjon, amelyet bántalmazni lehet, hanem a hosszú élettartam. Annak érdekében, hogy minél kevesebbszer kelljen lecserélni a telefont, mert eltört, a Nokia magasabb szintre emeli a védelmet.

Így az XR20 megfelel a MIL-STD 810H szabványnak a leesés elleni védelem, az IP68-as víz- és porvédelemnek, a Gorilla Glass Victus pedig a képernyő biztonságát szolgálja.

A készülékbe olyan védelmet terveztek, mint például a kamera körül, markáns hátlapot, így kevésbé valószínű, hogy kicsúszik a kezedből, és a sarkok kicsit jobban védik a készüléket. Lényegében a Nokia szerint nem lesz szükséged tokra hozzá, de úgy tervezték, hogy egy kicsit normálisabbnak tűnjön, mint néhány “kemény” telefon, amit a múltban láttunk.

Mindezek alátámasztására 1 év képernyőcsere-garancia, a telefon többi részére pedig 3 év garancia jár.

Ez azonban nem egy zászlóshajó telefon: normális esetben az ember elvárná, hogy a zászlóshajó modelleknél legyen ilyen védelem, de az XR20 valójában a Nokia meglévő X20 telefonjának egy keményebb változata.

Ez egy 6,67 hüvelykes, 2400 x 1080 pixeles, 20:9-es kijelzőt lát lyukkamerával, és a Qualcomm Snapdragon 480 5G hajtja a dolgokat, és néhány konfigurációval érkezik, 4/64 GB vagy 6/128 GB – microSD támogatással a bővítéshez.

Van egy ujjlenyomat-olvasó a telefon oldalán és egy programozható gomb a tetején, ami azt jelenti, hogy eldöntheti, mit indít. Van egy Google Assistant gomb is.

Vannak sztereó hangszórók, valamint egy 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó, míg mindent egy 4630 mAh-s akkumulátor lát el energiával. Van 18W-os vezetékes és 15W-os Qi vezeték nélküli töltés.

Annak megfelelően, hogy a telefon tartósságot kíván, a Nokia 3 év Android operációs rendszer frissítéseket és 4 év biztonsági frissítéseket ígér.

A kamera 48 megapixeles fő kamerát és 13 megapixeles ultraszéles kamerát lát, az előlapon pedig egy 8 megapixeles kamera található.

Ami valószínűleg feltűnik az embereknek ebben a telefonban, az a döntés, hogy a Snapdragon 480-at használják. Ez közel van egy belépő szintű platformhoz, és ez korlátozza majd a telefon vonzerejét egyesek számára – bár ez új hardver, és ezen a szinten felülmúlja a korábbi hardvereket. Ez megegyezik a nemrég bejelentett Nokia X20-zal, így bizonyos értelemben az árdobás az összes védelemért talán megéri.

De ára £ 399 az Egyesült Királyságban, ez ugyanaz az ár, vagy több, mint a telefonok, amelyek egy vagy két lépéssel feljebb szempontjából hardveres teljesítmény. Végső soron, míg ez lehet, hogy vonzó a szegmens a piac, hogy nem érdekli a játék vagy bármi túl intenzív – miközben akar rengeteg védelmet – ez nem néz ki drága indításkor.