Az iPhone X brutális kijelzője

Kapcsolja be az iPhone X-et, és szinte minden más, az idén kiadott telefont könnyű elfelejteni. Az Apple követte az ” előlap nélküli ” okostelefonok kialakításának trendjét, ahol a képernyő körüli élek elolvadnak, hogy mindenkire kiterjedő élményt nyújtsanak. Technikailag a többi telefonnak kicsit kisebb az előlapja, de tetszik az Apple által alkalmazott megközelítés.

Az idő nagy részében egyébként. Az elülső kamera elhelyezésére szolgáló szelvény kicsit zavaró lehet. Szeretjük az Essential Phone-et , ami csak egy apró fekete pont az iPhone fekete fekete csíkjához képest. Az iOS kecsesen osztja fel a legfelső állapotjelzőt a fül felén, és számos natív alkalmazás is testre szabja a rajzokat, de könnyedén érzi magát a merülési szünetekben a YouTube videók és filmek Netflixen történő megtekintésekor.

Jelenleg nem minden alkalmazás támogatja a teljes képernyőt. Az olyan alkalmazások, mint a Snapchat, a Slack és a Google Dokumentumok óriási fekete rudakkal tetején és alján találhatóak, amelyek az iPhone X-t úgy mutatják, mint egy iPhone 8. Az Apple azt állítja, hogy a legfontosabb közösségi médiahálózatok támogatják a szokatlan képernyőt. alkalmazások péntek elindítása előtt. Meg kell várnunk és látnunk kell.

Az OLED kijelzője hosszú utat tesz az ilyen kavargások módosításához. Az 5,8 hüvelykes képernyő 2,436 x 1,125 képpont felbontású (458 képpont / hüvelyk), és borotvaéles. A színek élénkek és a feketék végül olyan sötét színűek, mint sok más OLED Android telefon. Nehéz lesz, hogy elhúzza a szemét a képernyőn.

Az X egy gyönyörű, modern szobor, és az iPhone tulajdonosoknak végre megvan az oka, hogy újra megmutassák telefonjaikat.
Mint az iPhone 8 és iPad esetében, az Apple True Tone technológiája felismeri a megvilágítás állapotát, és beállítja a képernyő árnyalatát, hogy olvashatóbbá tegye. Rendkívül jól működik, és a képernyőn melegebb – és könnyebb a szemmel – a kemény irodai világításban.

A telefon összes üveg hátulja szinte ugyanolyan, mint az iPhone 8 Plus, kivéve, ha a kettős kamera beállítása függőleges irányba fordult. Az Apple azt mondta, hogy az elülső mélységérzékelők és kamerák sok helyet foglaltak felfelé, és a hátsó kamera nem oldalra illeszkedik. Csak az Apple és az iPhone logó nyomtatott üveg, a hátsó néz ki, minimális és elegáns.

Az egyik figyelemre méltó különbség a bekapcsológomb. Még mindig a jobb szélén helyezkedik el, ez sokkal hosszabb, mint korábban, ami könnyebb megtalálni és nyomni. A némítás kapcsoló a bal felső sarokban van, és a hangerő-szabályozó az alatta marad. Még mindig nincs fejhallgató-csatlakozó, és az egyetlen port a Lightning kábelhez az alsó szélén, az alsó tüzelő hangszórók között. Zene esetén a vezeték nélküli fülhallgatóknak a Bluetooth 5 technológiával kell összekötniük a fedélzetükön, vagy a beépített 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozóval befogadhatja a dongle-élettartamot.

Az iPhone X-nek a legjobban tetszik a mérete. Kompaktnak érzi magát – ez kissé nagyobb, mint a 4,7 hüvelykes iPhone 8, de nagyobb képernyője van, mint az 5,5 hüvelykes iPhone 8 Plus. Az X kényelmes a kezében, és úgy érzi, figyelemre méltó, hogy sokkal több screen ingatlan, mint egy nehézkes “plusz méretű” telefon.