A WhatsApp elhagyja az iOS 10 és az iOS 11 támogatását

A WhatsApp 2022. október 24-től megszünteti az iOS 10 és 11 támogatását, ami azt jelenti, hogy egyes iPhone-ok ezen időpont után már nem fogják tudni használni a csevegőalkalmazást.

Ez azért van, mert a WhatsApp további használatához iOS 12 és 13 lesz szükséges. A régebbi iPhone-okon, amelyeken nem fut az iOS 12 vagy 13 sem, már nem fog működni.

A leginkább érintettek az iPhone 5 és iPhone 5c felhasználók lesznek. Szerencsére az iPhone 5s, 6 vagy 6s készülékekre ez nem vonatkozik, mivel azokon iOS 12 fut. Természetesen minden ezeknél modernebb iPhone is rendben lesz.

A WABetaInfo szerint a korai iOS-felhasználók egy figyelmeztető üzenetet kaptak, amely frissítésre szólítja fel őket: “A WhatsApp 2022. október 24. után nem támogatja tovább az iOS ezen verzióját. Kérjük, menj a Beállítások > Általános, majd koppints a Szoftverfrissítésre a ge legújabb iOS-verzióhoz” – áll a szövegben.

Ezt tükrözik az üzenetek a WhatsApp hivatalos online támogatási oldalain. A támogatás csak az iOS 12 és a felette lévő iOS-hez van feltüntetve.

“A készülékek és a szoftverek gyakran változnak, ezért rendszeresen felülvizsgáljuk, hogy milyen operációs rendszereket támogatunk, és frissítéseket készítünk” – áll a közleményben.

“Annak kiválasztásához, hogy mit ne támogassunk tovább, más technológiai vállalatokhoz hasonlóan minden évben megnézzük, hogy melyek a legrégebbi készülékek és szoftverek, amelyeket még mindig a legkevesebb ember használ. Előfordulhat az is, hogy ezek az eszközök nem rendelkeznek a legújabb biztonsági frissítésekkel, vagy nem rendelkeznek a WhatsApp futtatásához szükséges funkciókkal”.”

A WhatsApp mindig is szokta elhagyni az Android és az iOS egyes verzióinak támogatását, hogy a vállalat bevezethessen bizonyos funkciókat, amelyek esetleg nem működnek a régi operációs rendszereken. Ebben az esetben a WhatsApp most azt tervezi, hogy az elkövetkező hónapokban megszünteti az iOS 10, iOS 11, iPhone 5 és iPhone 5C támogatását.