A legújabb iPhone tippek 2021

Összeszedtünk pár tippet neked, hogy maximálisan kihasználhasd az új iPHone-odban rejlő potenciált. Érdemes végigoldani az összes tippünket, mivel vannak benne rejtett menük és titkos beállítosak a legújabb Apple késüzlékedhez! Lássuk a trükköket sorban:

1 – Koppintson a képernyő hátuljára

Az Apple iOS szoftvere már régóta számos nagyszerű akadálymentességi forrás forrása, és az egyik legfrissebb az a lehetőség, hogy a telefon hátuljára koppintva elindíthat bizonyos funkciókat, például képernyőképet készíthet.

Engedélyezéséhez lépjen a Beállítások oldalra, majd keresse meg a „Kisegítő lehetőségek” lehetőséget, válassza ki az „Érintés” lehetőséget, és görgessen le a „Vissza koppintás” elemig. Válasszon kettős vagy háromszoros koppintást, majd válassza a „Képernyőkép” lehetőséget. Most, amikor kétszer vagy háromszor megérinti iPhone hátulját, megkap egy képernyőképet.

Egy másik jó választás az értesítési központ, így duplán vagy háromszoros koppintással gyorsan elérheti az értesítési központot. Nagyon hasznos. Ez a funkció egyébként a legújabb iPhone 12 modellel jelent meg, és azóta hatalmas siker övezi.

2 – Módosítsa az alapértelmezett böngésző- és e-mail alkalmazásokat

A legújabb szoftver egyik új funkciója, hogy más alkalmazásokat alapértelmezésként használhat olyan dolgokra, mint az internetböngésző vagy az e-mail alkalmazás. Tehát, ha alapértelmezett böngészőként szeretné használni a Chrome-ot, töltse le a Chrome-ot az App Store-ból, majd nyissa meg az iPhone Settings alkalmazást, és keresse meg a Chrome-ot az alján található listában. Koppintson rá, majd a következő képernyőn válassza az “alapértelmezett böngésző” lehetőséget, majd a következőn válassza a “Chrome” lehetőséget. Most a Chrome lesz az alapértelmezett böngésző.

Ugyanezt megteheti az e-mail alkalmazásokkal is, így ha alapértelmezettként a Sparkot vagy a Gmailt szeretné használni a Mail helyett, akkor lépjen a Beállítások oldalra, keresse meg a harmadik féltől származó e-mail alkalmazást, érintse meg azt, majd válassza az „alapértelmezett e-mail alkalmazás” lehetőséget a következő képernyőt, majd válassza a Spark (vagy bármelyik használt e-mail alkalmazást) lehetőséget.

3 – Ne állítsa le az új alkalmazásokat a kezdőképernyőn

Az iOS 14-tel mostantól van egy App Library, amely kiválóan alkalmas azoknak az alkalmazásoknak a tárolására, amelyeket nem használ állandóan. De alapértelmezés szerint, amikor új alkalmazást tölt le, az megjelenik a kezdőképernyőn. Ha inkább egyenesen az App Library-be ment, és nem töltötte be a kezdőképernyőt, lépjen a Beállítások> Kezdőképernyő elemre, majd válassza az „újonnan letöltött alkalmazások” szakaszban a „Csak alkalmazáskönyvtár” lehetőséget.

4 – Az összes alkalmazás megtekintése egy listában

Alapértelmezés szerint az App Library automatikusan mappákba rendezi az alkalmazásokat, de ha inkább egy listában szeretné látni őket, akkor csak húzza lefelé az App Library képernyőn, és most az összes alkalmazás ábécé szerint jelenik meg.

Kereshet a felső keresősáv segítségével, ha akar, vagy görgessen gyorsan a kívánt alkalmazáshoz, ha megérinti az oszlop megfelelő apró első betűjét a jobb oldalon (ezt az oszlopot is lefelé görgetheti).

5 – Adjon widgeteket a kezdőképernyőhöz

Az iOS 14 eléggé megváltoztatta a dolgokat azzal, hogy lehetővé tette, hogy widgeteket adjon hozzá a kezdőképernyőhöz, hozzáadásához egyszerűen nyomja meg hosszan az alkalmazás ikonját a kezdőképernyőn, és válassza a „Kezdőképernyő szerkesztése” lehetőséget. Vagy a gyorsabb módszer érdekében egyszerűen nyomja meg hosszan a kezdőképernyő egy üres részét.

Most koppintson a plusz jelre a felső sarokban, és keresse meg a hozzáadni kívánt modult. Az összes támogatott, az Ön által telepített alkalmazás megtekintéséhez görgessen le egészen az aljáig, és válassza ki az alkalmazást a listából. Most válassza ki a kívánt méretű widgetet, és koppintson a megjelenő előugró ablak alján található „Widget hozzáadása” gombra.

Hamarosan jelentkezünk a folytatással…